Hvilken målgruppe er relevant for dig som virksomhed? Hvilke produkter passer til hvilke købere, og hvad skal der gøres for at få fat i målgruppen?

Mange virksomheder sidder med ovenstående spørgsmål, og et analyseinstitut kan hjælpe med at finde svarene.

Ved at anvende et analyseinstitut kan man finde lige præcis den kommunikationsstrategi, der passer til produktet, og derigennem øge salget.

Analyseinstitutter spreder i dag deres aktiviteter, så den enkelte kan få svar på lige præcis det spørgsmål, man måtte have.

Analyseinstitut

Internettet har skabt en masse nye muligheder for analyser, som adskiller sig fra de traditionelle analysemetoder. Ved at henvende sig til et Analyseinstitut får man mulighed for at gøre brug af disse metoder, til hurtigere og mere effektivt at få adgang til viden om sin målgruppe.

Et analyseinstitut kan give viden til handling

Det kræver unik indsigt i sin målgruppe og forretning at navigere og få succes på markedet. Dette kan et analyseinstitut medvirke til at give, ved at gå i dybden med lige præcis dit specialområde.

Analyseinstitutterne arbejder mere systematisk end de enkelte virksomheder normalt gør, i forhold til dataindsamling og databearbejdning. Ofte indsamler virksomhederne en stor mængde data, men får efterfølgende ikke gjort mere ved tallene. Det er her et analyseinstitut kommer ind i billedet. De tager udgangspunkt i et princip om, at kunderne skal handle og lægge strategi på grundlag af så meget viden som overhovedet muligt.

Med en indgående forretningsforståelse og en stor indlevelsesevne i virksomhedernes udfordringer går analyseinstitutterne systematisk til værks, for at give et så præcist billede af eksempelvis målgrupper og holdninger som muligt, hvilket gør at man kan kommunikere langt mere effektivt og i sidste ende spare en del, da man ikke skal bruge kræfter på at henvende sig til alle de forkerte, før man rammer plet.

En lang række metoder til at finde svar

Svarene skal altid findes hos forbrugerne, så man kan lige så godt gå i gang med at lære dem at kende med det samme. Jo større kontakt og viden om forbrugerne man har, jo nemmere er det at skræddersy en kampagne eller et produkt til målgruppen.

Derfor har analyseinstitutterne også udarbejdet alverdens forskellige metoder til undersøgelser, så man kan få svar på stort set alt, hvad der kunne falde en ind.

Der kan være forskellige behov fra virksomhed til virksomhed i forhold til, hvad man har brug for at vide, men om det er kvalitative interviews eller kvantitative medlemsundersøgelser, bør man overveje at få lavet en undersøgelse ved et analyseinstitut. På den måde omsættes viden til handling på et solidt grundlag, som i sidste ende kan give økonomisk gevinst.

Metodevalget afhænger helt og holdent af virksomhedens forespørgsel. Med internettets mange muligheder, er det dog meget udbredt at anvende webbaserede undersøgelser, mens de mere traditionelle analyser via telefon og post også stadig anvendes i et vist omfang.

Derudover kan man få foretaget fokusgruppeinterviews, dybdeinterviews eller spørge Danmarks Panelet for at komme så tæt på forbrugeren som muligt.

Mulighederne for at lære sin målgruppe at kende er altså mange. Det handler blot om, at udnytte dem.