Som digital marketingmedarbejder er du sandsynligvis overbevist om, at du kender din målgruppe ind og ud. Men hvor ofte laver du en databaseret publikationsforskning? Hvis dit svar er sjældent, er det på tide, at kigger ser dybt ind på tværs af kanal publikumsdata, da dette er den eneste måde at gøre dit indholds marketingarbejde succesfuldt.

Social Media, målgruppeanalyse og indhold af marketing er alle forbundet

Hvis du er ligesom mange marketingfolk, knytter du indholds marketing til social media marketing. Mens disse to udtryk kan forekomme ens ved første øjekast, har de væsentlige forskelle.

 

målgruppeanalyse

Content marketing er en bredere tilgang, der fokuserer på at skabe meningsfuldt indhold online og offline for en række kanaler, som f.eks. Websteder eller blogs, for at appellere til en bestemt målgruppe. Social media marketing er en af ​​indhold distribution kanaler, som marketingfolk bruger til at nå brugere på Facebook, Instagram, Twitter, etc.

At opbygge et publikum online er umuligt uden at forstå samfundene på hver socialmedieplatform separat og på tværs af platformene som helhed. Sociale netværk er en kilde til en lang række granulerede publikumsdata – herunder publikums demografi, interesser eller uddannelsesniveau – der kan hjælpe med at styre dit indholds marketing i den rigtige retning. Hvor præcist er dette opnået?

Hvad skal du være opmærksom på ved målgruppeanalyse

Hvordan målgruppeanalyse kan hjælpe dig med at planlægge en bedre indholdsstrategi

Social media audience analyse giver dig mulighed for at forstå, hvilke indhold emner og formater er interessante for dit publikum. Du kan bruge disse indsigter til at planlægge en langsigtet indholdsstrategi og organisere dine indholdsproduktionshold mere effektivt.

Lad os sige, at du er et FMCG-firma, hvis publikum er interesseret i at lave mad. Hvad kan du gøre med disse oplysninger? For det første kan du bruge det til at opbygge en effektiv indholdstrængtragt.

Mange marketingfolk står over for udfordringen med at flytte deres digitale publikum fra sociale medier til internettet. For at opnå dette skal du sørge for, at hvert enkelt indholdsstykke du lægger på sociale medier, og dine destinationssider er tilpasset dit publikums interesser og derfor vellykket med at flytte brugere til konvertering.

At kende dit publikum giver dig mulighed for at udarbejde skræddersyet indhold for hvert trin i kundens rejse. Enkelt sagt betyder det, at brugerne har det påtrængende indhold på det rigtige tidspunkt, hvilket hjælper dig med at nå dine forretningsmæssige målsætninger, uanset om de er tilmeldinger til nyhedsbrev eller produktkøb.

Hvis du antager, at dit publikum nyder madlavning videoer, kan du oprette et indholdstræntragt, der ser noget ud på dette:

Men indholdsstrategi er ikke det eneste, publikumsanalyse kan hjælpe dig med at planlægge. Forståelse af dine tilhængere giver dig mulighed for også at udnytte dine ressourcer bedre. Skal du investere i et nyt videokamera, købe det videoredigeringskursus eller leje en motiondesigner? Dette er nogle af spørgsmålene målgruppe indsigt kan hjælpe dig med at svare.

Målgruppeanalyse kan være dit kompas i en stadigt skiftende social media marketing verden. Som forskellige indholdstendenser, som filmtekster eller historier, kommer og går, kan kendskabet til dit publikum hjælpe dig med at holde styr på og holde fast i, hvad der resonerer med dine tilhængere.

Brug målgruppen indsigt til at opfylde dine forretningsmål

Planlægning af dit marketingstrategi for indhold er det første skridt. Men det lige vigtige er faktisk at udgive relevant indhold på tværs af dine online-kanaler.

Dagens brugere er krævende. De vil have mærkernes indhold til at være personlig, engagerende og informativ på samme tid. Markedsførere, der ikke giver deres publikum værdi på en tiltalende måde, risikerer at miste både deres tilhængere og organiske rækkevidde.