Loftisolering er noget, du potentielt kunne gøre selv, men hvis du ikke er sikker på, kan du ønske at få nogen til at installere den til dig. Prøv at komme op på loftet og kontrollere, hvor let din adgang er, og kontroller, at bjælkerne – træbjælkerne, der udgør din hems version af et ‘gulv’ – er almindelige. Hvis det er tilfældet, kan du sikkert isolere det selv og spare dig et par bukke på installationen!

Rul din isolering ud mellem bjælkerne, og lag den så, at bjælkerne også er dækket. Gå i forberedt dog. Den anbefalede tykkelse for din isolering er 270 mm, så kontroller dybden af ​​mellemrummet mellem bjælker for at se om du har brug for et ekstra lag. Også sortere nogle brædder at gå op deroppe, da bjælkerne ikke giver fantastisk balance for ville være handy-mennesker. Og glem ikke din handsker og ansigtsmaske!

Se de forskellige former for isolering der findes

Men er det det værd?

Det er spørgsmålet, mange spørger om isolering: sparer du faktisk penge? Der er flere omkostninger involveret i at tilføre isolering til dit hus, og det vil ikke umiddelbart betale for sig selv. Hertil kommer, at regeringen har stoppet finansieringen af ​​Green Deal Finance-programmet, og det begynder at lyde mindre opmuntrende (selvom nogle udbydere finansierer ordningen selv).

Men se på det større billede. Det er anslået at isolere din hems i et parcelhus til omkring kr 300, men tilbyder en årlig besparelse på £ 140. Om to år har installationen kun betalt for sig selv, med kuldioxidbesparelser på 590 kg hvert år. Holdeisolering tager cirka fire år at betale for sig selv og derfra sparer du energi og penge.

Måske mest opmuntrende er imidlertid stigningen i ejendomsværdi et korrekt isoleret hus kan have. Med bedre isolering opnås en bedre Energy Performance Certificate (EPC) rating, og de lavere energiregninger er lokke til husjægere. Meningerne varierer, men de fleste er enige om, at det kan øge værdien i dit hjem betydeligt fra 14% til så meget som 38%.

Isolering af forskellige former

Så forudsat at du opholder dig i dit hjem i mere end fire år efter installationen, er det sikkert at sige, at isolering er værd at investeringen. Plus der er den ekstra varme, du vil føle denne jul!

Dette er en god måde da isoleringen kan være med til at give dig den mest optimale indeklima og få dit hus til at være mere besparende